Yazar Öğrencimiz Perihan Kocasarı, Okurlarıyla Buluştu!

Haberler

Yazar Öğrencimiz Perihan Kocasarı, Okurlarıyla Buluştu!
01.02.2023
Bu İçeriği Paylaş

ÇOMÜ Medya Merkezi bünyesinde kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimizden Perihan Kocasarı, 39. Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurları için İÇ’TEN isimli kitabını imzaladı.

Röportaj: Dilan CAN

Muğla doğumlu olan Perihan Kocasarı, ortaokul ve lise öğrenimini Muğla’da tamamladı. Ortaokul yıllarında kendini yazma konusunda geliştirerek, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ortaokulda Genç Kalemler, kapsamında düzenlenen ‘’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’’ kompozisyon yarışmasında Muğla’nın Yatağan ilçesinde birinci oldu. 2016 yılında Demeç Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı. Muğla Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi’nde eğitimini tamamlamak üzereyken 2021 yılında İÇ’TEN (şiir) isimli ilk kitabı yayınlandı. Aynı zamanda Demeç Gazetesi’nde ve Muğla’da yer alan diğer gazetelerde bu başarısıyla yer aldı.  Şu an Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan ve ÇOMÜ Medya Merkezi’nde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışan Perihan Kocasarı, bu yıl düzenlenen 39. Uluslararası Tüyap Kitap Fuarı’na katılarak, İÇ’TEN (şiir) isimli kitabını okurları için imzaladı.

Ekran görüntüsü 2023-02-01 154017

‘’İÇ’TEN BİR RUHUN, BİR SIRRIN KENDİNE AÇILIŞIDIR’’

D.C: İÇ’TEN kitabının aslında bizlere anlatmak istediği şey nedir?

P.K: Tüm zorlu ve aslında gözyaşlarıyla dolu bu yollarda düşe kalka büyüdüm diyebilirim. Herkesin hayatında böyle süreçler var. Hepimizin dünyası içimizde yaşadığımızdır. İçtenin birinci noktası budur. Her birimizin parmak izi, teni gibi kendine özel bir içteni var. Sadece birimizde bulunan o yer ancak kişinin kendisidir. İçten ikinci noktasında benim derinlerimdeki dünyanın sesidir. Kitabımı yazmaya karar verdiğim günlerin öncesinde de sonrasında da kendi içimdeki dünyanın acısını, gürültüsünü dinledim. Tüm bu süreçlerde aslında yokluğun da varlık kadar kıymetli olduğunu anladım. Dedeme verdiğim sözleri tekrarladım. O olmasa da elinden böyle tutabileceğime inanıp bu yola çıktım. Kimse olmasa da yüreğimde taşıdıklarım tüm yoklukları doldurdu. İnanmak bir merdivense korkmamak lazımdı, ben sadece bir adımın cesaretini buldum. Karanlıkta yanan ilk ışığın yansımasıdır İÇ’TEN.

‘’BENİM ASLINDA AMACIM KENDİMİN VE DEDEMİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEKTİ’’

D.C: TÜYAP süreci nasıl gerçekleşti?

P.K: İstanbul İkinci Adam Yayınevi bünyesinde 2021 yılında ilk kitabım İÇ’TEN (şiir) yayınlandı. İlk kitabım olduğu için yüksek bir satış veya çok tanınma gibi bir beklentim olmadı. Yayınevi tarafından belirli tanıtımlar yapıldı ancak biliyoruz ki her ay binlerce kitap yayınlanıyor ve genelde mevcut bir kitleniz yoksa ilk kitapta bunu bekleyemezsiniz ya da bu hemen olmaz. Tanınmak değil de hep bu noktalara geldiğim, hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutlu oluyorum. Tüm bu süreçlerde çok güzel duygular, insanlar kazandım diyebilirim. TÜYAP konusuna geldiğimde bu da İkinci Adam Yayınevi bünyesinde katılma şansı bulduğum bir konuydu. Yayınevi TÜYAP Standında yer almak için bünyesinde bulunan ve katılım sağlamak isteyen yazarlara duyuru yaparak, mail üzerinden başvuru aldı. Ben de başvuru yaparak bu süreçte yer aldım.

 

‘’BU BENİM İLK İMZA GÜNÜMDÜ’’

D.C: Okurlarla imza günüde buluşmak nasıl bir duyguydu?

P:K:Kitap imzaladım daha önce ama hiçbir imza günü düzenlenmemişti. Bunun çok büyük bir yerde TÜYAP Kitap Fuarı’nda gerçekleşmiş olması da benim açımdan çok güzeldi. Okurlarla buluşmak, o atmosferde bulunmak çok değerli ve bir o kadar heyecan vericiydi. Hayallerimin bu şekilde temellendiğini görmek de çok ayrı bir duygu oluyor. Açıkçası tarif bile edemeyeceğim duygular bunlar ama orada bulunmamı sağlayan önce ortaokulda elimden tutan Türkçe öğretmenime, dedeme, babama, bu yolda kalben yanımda olan kişilere ve bünyesinde bulunduğum İkinci Adam Yayınevi’ne teşekkür ederim.

‘’ BİR KİTABIN BANA AİT OLMASI İÇİN HER AŞAMASINDA İZİM OLMALI BU YÜZDEN YAZDIM VE BİTTİ DİYEMİYORUM’’

D.C: Yeni bir kitap çalışmanız var mı?

P.K: Yazmaya hiçbir zaman ara vermedim. 2. Kitap konusunda farklı çalışmalar denedim. Roman ya da deneme türünde yazmaya çalıştım ancak hep yarım kaldı. Plan dahilinde ilerlediğimde yazma konusunda ilerleyemediğimi de fark ettim. Hepsinden ümidi kestiğim sırada yine İÇ’TEN kitabımda da olduğu gibi bir anda kendimi şiirle buldum. Şuan yazmış ve tamamlamış olduğum bir şiir kitabım var ancak yayınlanması için belirli bir tarih veremiyorum. Yazdıktan sonrası da ayrı bir zaman, emek ve maddiyat isteyen bir süreç ki tüm bu düzenlemeleri yapması gereken de benim. O yüzden kendimi ve kitabımı ne zaman hazır hissedersem o zaman bu konuda daha kesin konuşabilirim ama bakıldığında evet, ikinci bir kitap yayınlamam söz konusudur.

Ekran görüntüsü 2023-02-01 154003

Bu Sayfa 242 Kez Görüntülendi